Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Борисов във фейсбук: От празни приказки и мечти интерконекторът е факт

Днес заедно с вицепремиера Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова подписахме окончателното инвестиционно решение за междусистемната газова връзка Гърция – България, с което се дава начало на процеса по изграждане на интерконектора. това написа в профилната си страница във фейсбук Бойко Борисов.

Целта ни е през 2018 г. вече да трансферираме газ. Този проект е стратегически важен не само за България и за Гърция, но и за целия регион на Югоизточна Европа, защото ще даде възможност за реална диверсификация на източниците за доставка на природен газ. Освен това е и основна част от Южния газов коридор, пише премиерът.

Интерконекторът е от общ интерес за ЕС, той е включен в седемте ключови проекта и има достъп до безвъзмездна финансова помощ по Европейската енергийна програма за възстановяване. Благодаря на колегата Alexis Tsipras Intl, че заедно направихме всичко възможно за интерконектора и от празни приказки и мечти проектът от днес да стане факт. Благодаря на председателя на ЕК Jean-Claude Juncker, че когато преди година поставихме въпроса, той го прие присърце. Благодаря и на държавния секретар на САЩ Джон Кери, който удържа на думата си, че България няма да бъде изолирана от транзита на газ. Поздравявам и колегите от Реформаторския блок. Разполагаме с шанса да имаме много добър газоразпределителен център – „Балкан“, обясни Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.