Кралев и кметът на Казанлък Галина Стоянова откриха новата спортна площадка в града

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Казанлък Галина Стоянова, нейната заместничка Лилия Цонкова и председателят на Националната баскетболна лига Константин Папазов откриха новата спортна площадка в града.

Съоръжението е на стойност 365 671,99 лв. и разполага със стена за катерене и площадки за ролери и скейтборд. То е изградено като част от проект „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие”, финансиран чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Общата стойност на проекта е 5 678 214,38лв.

„Винаги се радвам, когато откриваме ново спортно съоръжение.

Тази площадка не е предназначена за традиционните за Казанлък спортове като лека атлетика, колоездене и волейбол. Тя обаче е за нашите деца и за спортовете, които младите хората припознават като свои и които ги мотивират да спортуват и да се движат. Нещо, което е много важно. Скейтборд, ролери, катерене – прекрасни спортове и дано повече млади хора се запалят по тях. Защото освен медалите, които за съжаление са все по-малко, първо трябва да обърнем внимание на децата, да положим усилия за изграждането на физкултурните салони, да им създадем условията да бъдат активни и да водят здравословен начин на живот. Тогава имаме големи шансове да успеем и в професионалния спорт. Дано това съоръжение да се напълни с млади хора и да стане едно спортно средище, защото повече спортни обекти на Казанлък са разположени в района“, заяви Красен Кралев.

Кметът Галина Стоянова благодари на министъра, че е уважил откриването на площадката. Тя поръча на клуба по катерене да се грижи за новото съоръжение и подчерта, че това е четвъртата спортна площадка в града, която е предоставена за свободно ползване от гражданите на Казанлък.

Галина Стоянова заяви още, че нейният град мечтае да има нова многофункционална спортна зала, а Красен Кралев обяви, че заедно с общината ще се търсят варианти за финансирането й.

„Знам, че има проблеми със спортната база, но средствата, с които разполагаме са малко. Полагаме много усилия да намерим пътеки, по които да осигурим финансиране. Казанлък не прави изключение“, заяви Красен Кралев.

След откриването на площадката министърът се запозна със състоянието на стадион „Севтополис“ и Градския Колодрум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт