Осъждан 7 пъти на нова среща с Темида заради 100 лева подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 27-годишния неправоспособен шофьор Георги Рангелов за предлагане на подкуп от 100 лв. на двама полицаи - престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304, ал. 1 от НК.

Случката се разиграла на 19 ноември 2015 г. в района на бензиностанцията на ул. "Ландос" в ромския квартал "Столипиново", където обвиняемият бил спрян от двама служители от сектор "Охранителна полиция" към Шесто РУП на МВР-Пловдив.

Униформените имали информация, че лек автомобил "Ауди" със същите регистрационни номера няколко дни по-рано е осуетил полицейска проверка и се е укрил. Георги Рангелов започнал да моли полицаите да не го проверяват, защото нямал шофьорска книжка, като обещал в замяна да почерпи. Заедно с документите на колата Рангелов подал и 5 банкноти по 20 лв., но служителите на реди не само не взели парите, но и незабавно уведомили за случая дежурния в Шесто РУП и разследващ полицай, които по-късно съставили на водача 2 акта за административни нарушения.

По време на досъдебното производство било установено, че до момента на извършването на деянието Георги Рангелов, който е неправоспособен водач и няма издадане шофьорска книжка, е имал 16 акта, повечето от които за нарушения по Закона за движение по пътищата. Освен това обвиняемият е осъждан 7 пъти, като има наказания за управления на МПС без документи, кражба и др. Спрямо Георги Рангелов, който не се е признал за виновен, е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от Окръжния съд в Пловдив. Наказанието, което законът предвижда за извършеното от него престъпление, е до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право