Турнир във Велико Търново ще събере най- добрите малки футболисти в страната

Спортни надежди от цялата страна ще се съберат във Велико Търново за детски турнир по футбол. Над 350 деца ще премерят сили и ще се забавляват в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” от 17 до 20 декември. Надпреварата се организира от спортен клуб “Болярчета” с подкрепата на Община Велико Търново и спонсори. Турнирът ще премине под мотото “Играем, за да се забавляваме”.

Тимовете на “Болярчета” и Локомотив Горна Оряховица ще представят региона, информираха организаторите. “Не се съмнявам във вашите възможности. Знам за вашите многобройни постижения и знам, че ще представите Велико Търново достойно”, обърна се към футболните надежди на “Болярчета” кметът на Общината Даниел Панов. Той уточни, че местната администрация съдейства за осигуряването на залата в Двореца на културата и спорта, както и за логистиката. “Пожелавам ви успехи, с които да зарадвате своите семейства”, каза кметът по време на среща с децата и техните треньори Десислав Божков и Николай Колев.

Турнирът се провежда за трета поредна година и бързо се утвърди като най- силната детска футболна надпревара в страната. Този път участие ще вземат най- добрите малки футболисти на ЦСКА /София/, Берое /Стара Загора/, Добруджа /Добрич/, Звездичка /Бургас/, Литекс /Ловеч/, както и тимове от Габрово, Варна и други градове.

Участниците в турнира ще бъдат разпределени в три възрастови групи- деца, родени през 2006, през 2007 и през 2008 година. Идеята е в рамките на състезанието да се изиграят възможно най- много мачове, за радост на малките спортисти.

Футболният турнир се провежда с подкрепата на бизнесмена Петър Христов. “Основното нещо, което трябва да постигнете, е да се забавлявате. Покажете, че в детския и масовия спорт може да има толерантност и човешко отношение”, посъветва той децата и им пожела отново да станат шампиони. Бизнесменът зарадва футболните надежди на Велико Търново с нови екипи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт