Арестуваха турски тираджия заради опит за подкуп

Турски шофьор на ТИР бе арестуван, след като опита да подкупи инспектор на "Автомобилна администрация" - Стара Загора. 51-годишният чужденец шофирал товарен автомобил "Мерцедес" с прикачено ремарке. Той е спрян край Гурково в прохода Хаинбоаз при съвместна проверка на Главна дирекция "Държавна автомобилна инспекция" (ДАИ) и КАТ "Пътна полиция".

Когато му поискали документите, той дал банкнота от 10 евро, с цел да не се извършат действия по служба от страна на инспектора, информираха от полиция. Мъжът веднага бил задържан за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

При проверка на друг турски ТИР шофьорът опитал да измами инспектори, като показал документ, че е почивал необходимото по закон време. От тахографския лист обаче личало, че по същото време е управлявал камиона. Заради нарушението му е съставен акт за 3000 лева, а докато не бъде платена глобата камиона няма да може да напусне страната.

Акцията на ДАИ и КАТ продължи два дни в Прохода на републиката, като се следеше дали всички камиони са изрядни, проверяваше се и какво превозват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини