Прокуратурата пусна стрелеца от “Черни връх” (обзор)

Неочакван отказ от постоянен арест

Софийската районна прокуратура (СРП) изненадващо пусна на свобода гардa Ивайло Младенов, който изстреля девет патрона по двама младежи на столичния булевард “Черни връх”.

Бившият охранител на сочения за бос на бандата „Октопод“ Алексей Петров е бил освободен срещу 1000 лв. гаранция в сряда, след като изтекъл 72-часовият му прокурорски арест, обяви пред “Труд” говорителят на СРП Стефан Милев. “Наблюдаващият прокурор така е преценил, не мога повече да коментирам”, отсече Милев.

Решението идва въпреки съобщение отпреди три дни, в което прокуратурата изрично беше отбелязала, че ще настоява пред Софийския районен съд стрелецът Младенов да остане за постоянно зад решетките.

Гардът е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на двама души с огнестрелно оръжие. В понеделник към 17,45 ч на 200 метра от мол “Парадайз” той надупчил в краката Марио Петров (19 г.) и Григор Илиев (30 г.). По-рано те били забелязани да се навъртат край коли в охраняван периметър на офис сграда. Ден след стрелбата Алексей Петров обяви, че бившият му охранител е бранил гражданин в беда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право