Мъж с лъскав джип опита да подмами две момиченца в Шумен

Мъж с лъскав джип "Инфинити" опита да подмами две момиченца в трети и четвърти клас от НУ "Княз Борис I" в Шумен да се качат във возилото му в четвъртък по обяд. Добре облеченият господин буквално предложил на децата "плащам да ме гледат". Минути преди 13 часа той казал на едното момиче, че баща й го пратил, за да я вземе от училище. Детето обаче, обяснило, че току-що е говорило с майка си и тя не му е казала подобно нещо. Върнало се в училище обезпокоено, за да се оплаче на учителка. За случая разбрал и директорът Валерий Георгиев, който позвънил в полицията и веднага излязъл навън.

Точно по това време непознатият заговарял другото дете с обещания да му покаже нещо интересно в колата. Щом зърнал директора, дал газ. Пристигналите униформени успяли да установят номера на возилото по запис от камерите на близкия магазин.

По непотвърдени данни джипът бил стопиран в района на Велико Търново и шофьорът му, към 50-годишен мъж, бил поканен на разговор в полицията в Шумен. Известно е, че се е отзовал в четвъртък късно следобяд.

"Това е болен човек, с увредена психика", коментираха възмутени педагози. Те са притеснени, че сега мъжът ще опита да опровергае случилото се. Има данни, че преди обяд същото возило е било и в района на СОУ "Сава Доброплодни", а бодигардовете го прогонили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право