Над 7 години затвор за скъсан златен синджир

Болен рецидивист, който откъсна златен синджир от врата на шуменка, беше наказан със 7 години и 3 месеца затвор, които да изтърпи при строг режим. Присъдата за 26-годишния С. А. от Смядово е на окръжния съд в Шумен.

Съдия Димчо Луков е постановил осъденият да заплати и 1 267 лв. на дръзко ограбената жена. Толкова струвало бижуто й. Престъпникът има право да обжалва наказанието.

Обирът се разигра на 19 април тази година, когато С. А. уж бил на лечение в шуменската болница, но се възползвал от свободния режим и излязъл да се поразходи. На пл."Оборище" той забелязал жена, която носи масивен медальон на златна верижка и в момент, когато пресичала улицата, водейки детето си, издърпал ланеца от врата й. Прибрал се в болничното легло и се похвалил на друг пациент. Така "тайната" му се разчула. На следващия ден заложил срещу 700 лв. скъпия накит.

За делото в Шумен С. А. бил доведен от затвора в Ловеч, където изтърпява присъда за друго престъпление. Осъждан е многократно за престъпления против собствеността и е търпял ефективни наказания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право