Две семейства от лясковското село Драгижево се врекоха във вярност за втори път

Под звуците на Менделсоновия марш, две семейства от лясковското село Драгижево преминаха за втори път по бяло платно, за да изрекат отново клетви за вярност. С официален ритуал, в присъствието на кметовете на Лясковец и Драгижево, възрастните двойки отпразнуваха Златна сватба. На тържеството присъстваха и кръстниците на празнуващите, също и близо 50 гости – близки и приятели от пенсионерския клуб „Вяра”.

По стар български обичай семействата бяха посрещнати от председателката на клуба Йорданка Балашева с погача и мед, за да им е сладък животът и занапред. След размяна на халките и вдигнатата наздравица, поздравления за 50-ата годишнина съвместен живот на Йорданка и Рачо Червендончеви и Марийка и Иван Коеви, поднесоха кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова и драгижевският кмет Цоньо Трънков. Председателят на пенсионерския клуб поздрави двойките с любовни стихове, подаръци и цветя, а д-р Гецова ги зарадва с торти със златни рози, юбилейни свещички, сувенири и вино.

И двете семейства са се врекли във вярност на 5 декември в далечната 1965 година. Имат по двама сина, радват се и на внуци. Червендончеви са родом от Драгижево, а Коеви са от селата Сушица и Теменуга. Младежките си години прекарали в лясковското село, там отгледали и децата си. Денят на златните си сватби са дочакали, изпълнени с любов и доверие, с много доза чувство за хумор, с добросърдечност и позитивно отношение към света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл