На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Лозан Панов: Оставката на Иванов е предизвестена смърт

„Оставката на министъра на правосъдието беше една предизвестена смърт от т.нар. исторически компромис.“ С тези думи шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов коментира оттеглянето на Христо Иванов, след като в сряда парламентът прие с промяна в конституцията съдийската и прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) да имат равен брой представители на професионалните и политическата квоти.

„За съжаление вчера (в сряда – б.а.) политическата воля беше насочена към това да се произведе един продукт, удобен за Брюксел, за да може да се покаже, че нещо се случва, а всъщност това не е така“, каза още Панов. Той посочи, че гласуването в пленарна зала било „етюд, в който всеки имал определена роля“. Впечатлило го и нещо друго: „Иванов ми се видя много самотен, сам оставен там. Когато се гласуват промени в конституцията, това има значение за цялата страна и е нормално той да има подкрепата на кабинета. Аз не видях такава подкрепа.“

Членът на ВСС Ясен Тодоров обаче имаше друг прочит на конституционните промени. От думите му стана ясно, че Христо Иванов не трябвало да подава оставка. „Според мен не трябваше да оставя нещата. Каруцата е стигнала донякъде, тези идеи бяха негови, сега друг ще трябва да ги развива“, каза той, визирайки разделянето на ВСС.

След това намекна, че протестът след гласуването е бил предварително подготвен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.