На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Магистратите в Пиринско осъдиха известна врачка да лежи затвора

Съдиите в Пиринско осъдиха две врачки, които са мамели наивни хора изпаднали в беда. Едната „магьосница“ ще лежи в затвора, а другата получи условна присъда засега.

2 г. и 6 месеца ефективна присъда бе постановена за врачката Ходжа Гюлшен (23 г.), която бе призната за виновна, че с измама е отнела 11 950 лева на двама души.

Младата жена успяла да вземе 6950 лева от Славчо Златинов, който се свързал с нея по телефона, след като я видял по телевизията. Той поискал да му открие багера, който бил затрупан от свлачище в мина Брежани. Гледачката обещала помощ и почнала да му иска пари на части, като го уплашила , че има тежка черна магия. Човекът ошашавен пращал парите със запис и когато нищо не се случило той си поискал парите обратно. Врачката обаче му казала, че ако сигнализира на полицията, ще каже, че той и е дал тези пари, защото „спала“ с него. Мъжът обаче подал жалба в полицията .

От друга жена от село Черниче пък Гюлшен взела 5360 лева пак за разваляне на магия.

Врачката  е осъдена да лежи при първоначален строг режим, както и да върне парите на хората. Освен това съдията от Районен съд-Благоевград активира и условна присъда от 3 години издадена на Гюлшен от Районен съд-Пирдоп пак за измами, която тя ще лежи отделно.

Друга популярна тв „лечителка“ Елена Петрова  бе осъдена на половин година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за измама. Присъдата постанови съдия Катя Сукалинска от Районен съд – Сандански, която призна за виновна лечителката за това, че е обещала в рамките на три месеца с ритуал да изчисти магия, направена на Атанас Стоянов от Сандански.

Според събраните доказателства към делото става известно, че лечителката при първия сеанс е прибрала сумата от 100 лева. На тази среща Е. Петрова обещала на санданчанина, че ще го изчисти от черната магия срещу общо 4000 лева, като тази сума Ат. Стоянов трябвало да плати на две вноски. Едва след като изплати цялата сума, магията ще бъде развалена, уверила го лечителката.

До плащане на втората вноска така и не се стигнало, тъй като Стоянов подал сигнал в прокуратурата за измамата. Съдия Сукалинска наложи и административно наказание глоба в размер на 300 лева, които Петрова трябва да плати на потърпевшия, както и направените разноски по делото.

Постановената присъда не подлежи на обжалване и протестиране, а влиза в сила, след като съдия Сукалинска одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.