Магистратите в Пиринско осъдиха известна врачка да лежи затвора

Съдиите в Пиринско осъдиха две врачки, които са мамели наивни хора изпаднали в беда. Едната "магьосница" ще лежи в затвора, а другата получи условна присъда засега.

2 г. и 6 месеца ефективна присъда бе постановена за врачката Ходжа Гюлшен (23 г.), която бе призната за виновна, че с измама е отнела 11 950 лева на двама души.

Младата жена успяла да вземе 6950 лева от Славчо Златинов, който се свързал с нея по телефона, след като я видял по телевизията. Той поискал да му открие багера, който бил затрупан от свлачище в мина Брежани. Гледачката обещала помощ и почнала да му иска пари на части, като го уплашила , че има тежка черна магия. Човекът ошашавен пращал парите със запис и когато нищо не се случило той си поискал парите обратно. Врачката обаче му казала, че ако сигнализира на полицията, ще каже, че той и е дал тези пари, защото "спала" с него. Мъжът обаче подал жалба в полицията .

От друга жена от село Черниче пък Гюлшен взела 5360 лева пак за разваляне на магия.

Врачката  е осъдена да лежи при първоначален строг режим, както и да върне парите на хората. Освен това съдията от Районен съд-Благоевград активира и условна присъда от 3 години издадена на Гюлшен от Районен съд-Пирдоп пак за измами, която тя ще лежи отделно.

Друга популярна тв "лечителка" Елена Петрова  бе осъдена на половин година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за измама. Присъдата постанови съдия Катя Сукалинска от Районен съд - Сандански, която призна за виновна лечителката за това, че е обещала в рамките на три месеца с ритуал да изчисти магия, направена на Атанас Стоянов от Сандански.

Според събраните доказателства към делото става известно, че лечителката при първия сеанс е прибрала сумата от 100 лева. На тази среща Е. Петрова обещала на санданчанина, че ще го изчисти от черната магия срещу общо 4000 лева, като тази сума Ат. Стоянов трябвало да плати на две вноски. Едва след като изплати цялата сума, магията ще бъде развалена, уверила го лечителката.

До плащане на втората вноска така и не се стигнало, тъй като Стоянов подал сигнал в прокуратурата за измамата. Съдия Сукалинска наложи и административно наказание глоба в размер на 300 лева, които Петрова трябва да плати на потърпевшия, както и направените разноски по делото.

Постановената присъда не подлежи на обжалване и протестиране, а влиза в сила, след като съдия Сукалинска одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право