Прегласуваха здравната стратегия и заради снимка на Москов

Депутатите от здравната комисия прегласуваха Националната здравна стратегия 2020, тъй като на някои от страниците й има снимки и картинки, а в „Държавен вестник“ не могат да се публикуват актове с илюстрации.

Затова народните представители я приеха само като текстов документ.

В първоначалния вариант на една от страниците има обръщение на здравния министър д-р Петър Москов с негова снимка. За онагледяването на текстовете по здравното партньорство в сектора са поставени илюстрации на стиснати ръце, а при разрешаването на проблемите в детското здравеопазване са пъхнати клоуни, които развеселяват малки пациенти. „Нека поне остане снимката на министъра, ние сме съгласни“, шегуваха се депутати от опозицията по време на дебатите.

Министър Москов вчера разказа на еврокомисаря по здравеопазване д-р Витянис Андрюкайтис за проблема ни с осигуряването на ваксини от имунизационния календар на България. Тъй като Румъния е в същата ситуация, еврокомисарят препоръчал двете страни да предприемат общи действия. Но д-р Москов призовал Андрюкайтис да инициира дебати за осигуряването на задължителните ваксини на общоевропейско ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве