Владислав Горанов за хакерската атака: Ако нямаше нито една електронна услуга на НАП, днес нямаше да имаме този казус

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Кога имаме право на обезщетения за безработица

Сграда се срути в Мумбай, четирима души са загинали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Регистриран е първи случай на морбили в Старозагорско

Експертен център по муковисцидоза заработи в УМБАЛ „Св. Марина“ 40 лекари от различни специалности ще консултират пациенти с рядкото заболяване

Столичната полиция издирва 74-годишна жена

Окръжният съд в Търново е изпълнил препоръките по одитния ангажимент за даване на увереност

Руски туристки намериха писмо в бутилка

Никол Шерцингер – изкусителна сирена в бяло

Пиян катастрофира с АТВ

Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Калабрийската мафия инвестирала милиони в България

Калабрийската ндрагета – една от най-богатите и мощни мафии в света е избрала България, за да инвестира своите капитали. Това става ясно от разговори, записани със специални разузнавателни средства във връзка с разследвания срещу наркотрафика в Италия. От един такъв разговор се разбира, че мафиотско семейство иска да построи огромен хотел на Черноморието и инвестира в него над 160 млн. евро.

Новината съобщиха пред „Труд“ италианският прокурор Никола Гратери и проф. Антонио Никасо – учен от световна величина, експерт в областта на организираната престъпност. Двамата дойдоха у нас, за да представят книгата си „Бялото злато“ – най-новото разследване за пътя на кокаина от Колумбия и Перу през Аржентина, Бразилия, САЩ, Австралия, Германия, Италия, Англия, България и други европейски държави.

„България е привлекателна за ндрагетата по две причини. Първо, у вас данъците са много ниски. Като открие тук фирма, мафиотското семейство плаща само 10 % данъци. Второ, у вас има силни организирани престъпни групи. Те правят от България идеална страна за мафията – и за трафика на кокаин благодарение на варненското пристанище, и за трафика на хероин благодарение на близостта ви до Афганистан. Консумацията на тези наркотици у вас е слаба, имате най-много 25 000 консуматори. Но нивото на българските престъпни групи расте благодарение на новите технологии. В момента поне 6 мафиотски семейства имат отношения с български престъпни групи – за наркотици и пране на пари“, заяви проф. Никасо.

Прокурор Гратели потвърди в качеството си на действащ магистрат: „ От 2005 г. насам много от разследванията в Италия изкараха наяве отношенията между ндрагетатата и България.“

Подробности четете утре в интервю с италианския обвинител.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.