ЦСКА крачи към купата

ЦСКА крачи към Купата на България, като може да стане първият тим в историята, спечелил трофея от трета дивизия. Армейците изстрадаха 3:0 над смелите гости от “Созопол” у дома пред 8000 фенове и са на полуфинал.

Мачът бе решен с попадения на Преслав Йорданов в 78-ата и в 86-ата минута и отприщи радост като при голям европейски триумф, каквито този стадион е виждал неведнъж. В добавеното време Момчил Цветанов докара стадиона до екстаз с попадение за класиката - 3:0.

В края на най-трудната година в историята на клуба ЦСКА счупи рекорди - 23-та поредна победа, което означава, че за първи път в родния футбол един отбор е спечелил всички свои официални мачове за един полусезон. Головата разлика на тима е 94:3.

Победата бе съпроводена с мощна подкрепа от трибуните, каквато ЦСКА има цяла есен въпреки проблемите и изпращането във “В” група по причини, далечни от терена.

В препълнения сектор “Г” се появи зрелищна хореография с тема от култовата лента “Междузвездни войни”, като Дарт Вейдър получи червено-бял шал на врата си. Империята, каквато ЦСКА е в родния футбол, отвръща на тежкия удар, получен през годината заради прегрешения на бивши ръководители.

“Червените” спечелиха всичките си мачове и ще зимуват в очакване на полуфинал за купата и като категоричен лидер в своята Югозападна “В” група.

На полуфиналите са все елитни тимове - “Литекс”, “Берое” и “Монтана”. Жребият е на 15 декември.

Успехът на “червените” дойде на рождения ден на Гриша Ганчев (53 години), силния човек в клуба от лятото. И това явно даде повод името му да се скандира наред с многобройните песни от трибуните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ