Баби се жалват на кмет: Блокът ни потъва

Над 20 души дойдоха с всевъзможни питания в първия приемен ден на новия градоначалник на Шумен Любомир Христов/ГЕРБ/ в четвъртък. Най-много хора по един проблем бяха четири пенсионерки от блок на ул."Дедеагач"9, които се ожалиха, че блокът им потъва. Плочки се чупят непрекъснато, стъклата в жилищата им се пукали, заради улягане на стария панелен блок, строен преди близо половин век. Мазите се пълнели с вода. Това лято, заради разкопки по водния цикъл-2 в кв."Тракия" положението съвсем се влошило, защото тежки машини потрошили настилката край блока. Христов каза, че е чувал за проблема отдавна, но в петък ще изпрати комисия от специалисти на място.

Още в четвъртък следобяд се решиха проблемите на съкварталци от ул."Софийско шосе", които имаха 15 проблема. Пратеникът на квартала си тръгна с общински специалист по чистотата, на когото на първо време да покаже боклуци за извозване.

Инициативен шуменец дойде да предложи своя система за улавяне на крадена техника, попаднала в заложните къщи. Идеята е като те оберат, да въведеш идентификационния номер на изчезналия уред в интернет и така да алармираш, че това е крадена вещ. Така заложните къщи няма се превръщат в складове на апашите. Христов насочия инициатора Георги Цочев към шуменската полиция.

Вдовица, изведена от общинско жилище, заради неплащане на сметки, пак поиска квартира от кметството, защото на свободен наем се живее трудно. Обеща да си плати борч над 700 лв., а ако решат, че заслужава доверие, чиновниците ще търсят свободен апартамент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони