Настимир Ананиев за хакнатия сайт на Кунева: Може да е "приятелски огън"

"България на гражданите" е надежден и предсказуем партньор, ние не правим някакви действия, които не биха се съгласували с нашите партньори. За нас е много важно да има стабилен Реформаторски блок, защото това е и гаранция за стабилна управляваща коалиция. За нас целостта на РБ е на първо място. Това каза в предаването "Тази сутрин" депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев.

Той уточни, че фалшивото съобщение от вчера се опитва да създаде една провокация и веднага са уведомили прокуратурата, ДАНС, БОП, МВР, премиера и те реагираха много бързо.

Ананиев каза още, че по това време са били на оперативка в самата централа с техния ПР екип и тогава са разбрали, че това е провокация.

"Вчерашната атака е един вид димка, по-важно е какво се цели с нея и кой стои зад нея. Имаше три нива на атака. Първото – в 2.45 часа се изпраща имейла от името на пресофиса на „България на гражданите”, в 16.00 часа се изпраща друг имейл от името на госпожа Кунева, а междувременно нашият сайт беше съборен и нямаше възможност да качваме информация. Според мен идеята е да нямаме възможност да опровергаем по-бързо самото действие.

Възможно е и да е „приятелски огън". Това е много сериозен акт за мен. Сигурен съм, че блокът ще намери изход и ще запази стабилността в блока и в управлението".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини