60 души от атентатите в Париж още са в болница

60 души остават в болница, а други 8 са в реанимация месец след кървавата баня, която ислямистките терористи извършиха в Париж.

На 13 ноември при серия от терористични атентати загинаха 130 невинни граждани от различни националности и стотици други бяха ранени. Франция и светът бяха потресени от чудовищното зверство, предава bTV.

Веднага след касапницата, отговорност за която поеха джихадистите от „Ислямска държава“, президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение и възстанови контрола по границите. Последната мярка беше напълно оправдана, след като се оказа, че част от терористите са използвали Западния балкански маршрут, смесвайки се с хилядите мигранти, за да проникнат в Европейския съюз. На извънредна среща на министрите на вътрешните работи на страните-членки от ЕС, която се проведе в Брюксел, бе взето решение за засилване на контрола по външните граници на Евросъюза.

Непосредствено след атентатите френските ВВС удариха цели на „Ислямска държава“ в град Ракка, смятан за столица на самопровъзгласилия се халифат. Оланд също така проведе консултации с водещите световни лидери, като най-важни бяха срещите му с президентите Барак Обама във Вашингтон и Владимир Путин в Москва с цел формирането на международна коалиция за борба с тероризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят