50 000 потребители останаха без ток в Ню Йорк

Верижна катастрофа на АМ „Тракия“ край Стара Загора

Новият шеф на фонд „Земеделие“: Служителите ни са в стрес, само трима от директорите са на работа

Най-малко 32 души са загинали от удари на мълнии в Северна Индия за един ден

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Превозвач заплашва да остави Севлиево без междуградски транспорт Причината - липса на годишни винетки за автобусите

Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста

Как човек сте, ако нямате селфи с морски пейзаж?

EK разработва пакет с помощи за Ирландия заради Брекзит

63-годишен англичанин се е удавил в морето в Бургас

САЩ ще изпратят астронавти на дългосрочна мисия на Луната

Маскирани нападнаха с пръчки участници в масов протест в Хонконг (ВИДЕО)

Румяна Бъчварова: Израел продължава да рекламира България като туристическа дестинация

Джулиан Асандж ще бъде екстрадиран в САЩ

Кристиян Бойков: Не съм хаквал НАП Цяла България се е обърнала срещу мен, оплака се компютърният специалист, задържан за кибератаката

Ректорът на Русенския университет стана „Д-р хонорис кауза“ на Морската академия в Констанца

Ректорът на Русенския университет /РУ/ чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев стана „Д-р хонорис кауза“ /DHC/ на Военноморска академия „Мирча чел Батран“ в румънския град Констанца, съобщиха от ректорта. Почетното звание му е присъдено заради постигнатите високи резултати при сътрудничеството между двете висши учебни заведения.

„Присъждането на почетното звание ме задължава да насърчавам колегите и студентите от моя университет и да действам още по-активно за създаване на оптимални условия за съвместната ни дейност“, е заявил в приветствието си ректорът на РУ.
Подписаният договор от 2010 г. предвижда обмен на преподаватели и студенти, общи проекти, участие в научни конференции и чествания, сътрудничество в редица направления. Военноморската академия „Мирча чел Батран“ е най-старото висше техническо учебно заведение в Румъния, създадено през 1872 г.

В края на ноември т.г. проф. чл.кор. Христо Белоев стана DHC и на Казахския национален аграрен университет. Контактите между двата университета са от 2011 г., когато е подписан договор за сътрудничество и развитие. В момента ректорът на РУ е ръководител на петима докторанти от Казахския университет и на още трима от други научни институции в Казахстан.

Вторият мандат на проф.чл.кор. Христо Белоев изтича и той не може да се кандидатира отново. След местните избори ректорът беше избран за председател на Общинския съвет в Русе.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.