Полицията спипа нагъл престъпник, пребил дядо при кокошкарска кражба

За броени часове криминалисти от полицейското управление в Елена разкриха и задържаха извършител на нагъл грабеж. Малко преди 23 ч. в сряда, съдействие от унидормените потърсил възрастен мъж от село Константин. Той обяснил, че същата вечер, 88- годишен негов съселянин е бил нападнат от непознат в дома си и му е нанесен побой.

На адреса незабавно са изпратени служители на полицията и Спешна помощ. В хода на извършената проверка е изяснено, че непознатият е влязъл в жилището на потърпевшия през прозорец, намиращ се на втория етаж на къщата, като за целта е използвал дървена стълба. Престъпникът пребил дядото, след което взел портмоне с лични документи и 5 лв. и напуснал жилището.

В следствие на побоя възрастният мъж е с разкъсно-контузни рани в областта на главата. След преглед от екип на Спешна помощ е оставен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство. След проведени незабавни действия по разследването още същата нощ криминалистите влизли в дирите на извършителя - 49-годишният С. А. от същото село, известен на полицията и осъдаждан, предимно за кражби. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем, задържан е за срок до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони