На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Еврокомисар Корина Крецу: България ще получи 5,8 млрд. евро от Фонда за регионално развитие

Щастлива съм, че ще участвам в официалното откриване на София Тех Парк, тъй като той е кулминация на няколкогодишна работа, ангажираща много хора. Това каза европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу след среща с министър-председателя на Република България Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

„Това е хай- тек парк, което показва какво България може да постигне. Фондът за регионално развитие е инвестирал над 40 млн. евро. 3,9 млрд. евро са инвестирани в областите конкурентоспособност, транспорт, околна среда и регионално развитие. Можете да видите колко много километра магистрали и метро са построени, както и социални центрове. В този вид инвестиции отдаваме 72% от общите за периода. Това е впечатляваща цифра и за първи път България управлява такава голяма сума еврофондове“, подчерта Крецу.

Тя изрази мнение, че това отразява качеството на съвместната работа на Европейската комисия и българските власти в областта на по-добрата реализация, която позволява насочване на фондове към проекти, което ще доведе до разлика в живота на българите. „За 2014-2020 г. България ще получи 5,8 млрд. евро от регионалния фонд, заедно с 3 млрд. евро от социалния фонд, както и фондът за рибни култури“, отбеляза Корина Крецу. Тя посочи, че това ще помогне на малките и средни предприятия, конкурентоспособността, местната икономика, регионалното развитие и също така, ще промени живота на българите в следващите 10 години. „Това е случаят и с хай-тек парка, който получи допълнителна подкрепа в следващия период от ЕК. Това показва, че науките също са въпрос за развитие за създаване на висококачествен живот. Това е важно за българския народ и за Европа“, каза още Крецу. Тя поздрави българското правителство за трудната работа, която е постигнало. „Смятам, че резултатите са видими. Много сме щастливи и се гордеем за ускорението на работата на българското правителство“, допълни Корина Крецу.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.