Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Деца монтираха табели с еко-послания на дърветата в НП “Пирин“

Плевнелиев пристига във Велико Търново за дискусия, посветена на дългосрочните приоритети на страната

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на дискусия, която ще се проведе утре в Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. Форумът е посветен на стратегическите цели на България до 2030 година. Висшето военно училище ще бъде домакин на четвъртото издание на инициативата на президента „Младежка визия за развитие на България“, която насърчава участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите за развитие на страната ни.

Държавният глава ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема „България 2030 – започваме дебата“. Участниците в инициативата ще проведат дискусии със секретарите и съветниците на президента как българските дългосрочни приоритети ще допринесат за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие. Дебатите ще се фокусират в областта на външната политика, отбраната и сигурността, икономическото развитие, регионалното развитие и инфраструктурата, социалните политики, правните въпроси, образованието, здравеопазването, както и в сферата на духовността и културата.

В рамките на дискусиите с екипа на държавния глава идеите си ще представят абсолвенти от акредитираните висши училища в България, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” или образователна и научна степен „доктор“ през 2015 г. Тази година участие в инициативата ще вземат и абсолвенти от университетите в Кеймбридж и Глазгоу.

Утре в 12.40 ч. държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде посрещнат с почетен караул от курсанти на НВУ. В 13.00 ч. в Аула 2 на Първи учебен корпус президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на четвъртото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“, след което ще се проведат срещите на участниците в инициативата с екипа на държавния глава. В 15.30 ч. в залата за брифинги на НВУ президентът Росен Плевнелиев ще обобщи резултатите от поредното издание на инициативата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.