Плевнелиев пристига във Велико Търново за дискусия, посветена на дългосрочните приоритети на страната

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на дискусия, която ще се проведе утре в Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. Форумът е посветен на стратегическите цели на България до 2030 година. Висшето военно училище ще бъде домакин на четвъртото издание на инициативата на президента „Младежка визия за развитие на България“, която насърчава участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите за развитие на страната ни.

Държавният глава ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема „България 2030 – започваме дебата“. Участниците в инициативата ще проведат дискусии със секретарите и съветниците на президента как българските дългосрочни приоритети ще допринесат за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие. Дебатите ще се фокусират в областта на външната политика, отбраната и сигурността, икономическото развитие, регионалното развитие и инфраструктурата, социалните политики, правните въпроси, образованието, здравеопазването, както и в сферата на духовността и културата.

В рамките на дискусиите с екипа на държавния глава идеите си ще представят абсолвенти от акредитираните висши училища в България, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” или образователна и научна степен „доктор“ през 2015 г. Тази година участие в инициативата ще вземат и абсолвенти от университетите в Кеймбридж и Глазгоу.

Утре в 12.40 ч. държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде посрещнат с почетен караул от курсанти на НВУ. В 13.00 ч. в Аула 2 на Първи учебен корпус президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на четвъртото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“, след което ще се проведат срещите на участниците в инициативата с екипа на държавния глава. В 15.30 ч. в залата за брифинги на НВУ президентът Росен Плевнелиев ще обобщи резултатите от поредното издание на инициативата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони