Обявиха българския DJ KiNK за топ електронен изпълнител на годината

Българският хаус и техно диджей KiNK (Страхил Велчев) беше обявен за топ електронен изпълнител на годината в класацията на престижното издание в жанра Resident Advisor. Тя се гласува от публиката и отсява 40-те електронни музиканти в света, които правят най-забележителни партита, изпълнявайки собствена музика на живо, пише "Дневник".

KiNK беше 3-ти в класацията в предните две години, 5-и през 2012 г и 19-и през 2011 г.. "Защо сега е на първо място? Е, изглежда, че най-сетне всички разбраха за него", пише Resident Advisor.

"Въпреки че влиза в списъка за четвърти път и три последователни години е в топ 5, успехът му не може да бъде отдаден на сценичeн мениджмънт. Той скача от лейбъл в лейбъл и никога не е бил асоцииран с модна електронна сцена или звук. В отличния си албум Cloud Generator той имаше хит, но това при Велчев се случва всяка година. Така че обяснението е доста просто: той е изключително талантлив и през 2015 г. повече хора забелязаха."

KiNK живее в София, но почти непрестанно пътува за партита по света. Следващият му гиг е на 17 декември в "Клуб 1988" в Рен, Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица