Съдят измамник в Русе за получени 52 140 лв. по европроект

Окръжната прокуратура в Русе изпраща на съд измамник, получил 52 140 лв. по европроект „Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство”. 38-годишният Мартин К. е обвинен за предоставени неверни сведения по чл. 248 "а" от Наказателния кодекс /НК/, съобщиха от Великотърновската апелативна прокуратура /ВТАП/. Предстои делото да се внесе в окръжния съд.

От 25.02.2013 г. до 13.01.2014 г. управителят на "Техгруп" ЕООД кандидатствал по обявената обществена поръчка от община Борово за екипировка на групите за пресъздаване на народни обичаи. За да отговори на условията, бизнесменът вписал в подадените декларации, че оборотът на дружеството му от стоки с подобен предмет на поръчката през 2011 г., е 87 500 лв. Разследването установило, че сведенията не са верни.

По проекта трябвало да се закупят народни носии, музикални инструменти и аудио–визуално оборудване чрез сключения договор между общината и ДФ „Земеделие”. Безвъзмездното финансиране било осигурено по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” от ОП за развитие на селските райони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право