На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Христо Иванов: Не съм се отказал от съдебната реформа и ще продължа да се боря за нея

„Не съм се отказал от съдебната реформа и ще продължа да се боря за нея“. Това каза пред журналисти Христо Иванов, министър на правосъдието в оставка.

„Надявам се тази моя оставка да послужи за добро и да се осъзнае необходимостта от реална и дълбоко осъзната политика по борба с корупцията. Не само на хартия и стратегия, но и като реакция по конкретни ситуации”, каза още Иванов, цитиран от „Фокус“.

По думите му оставката му е била резултат от поведението на институциите и реакцията им на скандала „Янева-Ченалова”, от действията на парламента, от отказа да се направи сериозна проверка и да се обърне сериозно внимание на този казус и огромната медийна кампания срещу него, която му е показала липсата на подкрепа. Според Иванов парламентът е отказал да зачете международния стандарт и ценността на съдийската независимост. По думите му е била зачетена онази сенчеста власт на главния прокурор, която е изкривила политическия процес и е принудила мнозинството да се откаже от собствените си подписи.

„Не се преборихме и няма воля за борба срещу корупцията и няма воля за това, но започна вътрешно разделение между черните и белите овци в съдебната власт. Това е най-важното, аз бях негов свидетел и си тръгвам с чувството за изпълнен дълг. Толкова можах, дано следващия да може повече”, добави Иванов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.