Божидар Димитров изпрати тухла на сайт за култура

Сайтът за култура "Площад Славейков" получи необичайна пратка от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров - тухла, предназначена за строежа на Голямата базилика в Плиска. 

Към тежкия "дар" има и писмо, в което шефът на НИМ обяснява, че тухлата е изпратена за „специалистите на сайта", които трябва да се произнесът дали тя е годна за строителен материал на средновековния храм. Само ако от редакцията на сайта я одобрят, тогава Божидар Димитров щял да пусне поръчка за реставрацията, пише в писмото.

"За съжаление ни прати само тухлата, но не и обществената поръчка за старата църква, която трябва да стане като нова. От нас искат само „експертизата“, а други ще оберат парсата?!", чудят се от "Площад Славейков".

Пратката била доставена до редакционния офис на сайта от служителка на НИМ, която връчила тежкия дар и изчакала журналистите да прочетат посланието. 

От "Площад Славейков" отговориха на Божидар Димитров на сайта си:

"Г-н Димитров, Вие, както всички знаят, сте специалист, който разбира от средновековна история, археология, реставрация и консервация, от българите в чужбина, от вампири, русалки и прочие свети и нечисти мощи, от тайни служби, Уикипедия, джихадисти, бежанци, Македония, от външната политика на САЩ. И сте дълбоко вникнал в душевността на поне три народа – българския, до степен да се възмутите от него; американския, до степен да познаете кого ще избере за свой президент след година; и македонския, до степен да го отречете.

Така че няма начин да не разбирате и от нещо толкова просто като една тухла. Сигурни сме, че няма да ви се опре. Най-добре Вие се погрижете за вашите старини, а ние ще следим внимателно как се грижите за културно-историческото наследство – или каквото е останало от него".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица