Танев: Ако РБ искат оставката ми, ще говоря с Борисов

„Когато видя, че Реформаторският блок, в смисъл на 5-те партии и гражданският съвет, поискат да си подам оставката, тогава ще отида да говоря с премиера по този въпрос”. Това каза министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че единствено министър-председателят може да поиска оставки на министри, защото той ги е назначил.

Танев каза, че не е говорил по темата с Реформаторите.

„Доколкото знам, те се събират някъде в Бургаско, но не съм получавал покана. С никого не съм късал, аз съм от гражданския съвет, един от подписите, когато този РБ се явява на избори, е моят, шестият. Никой до този момент нищо не ми е казвал от РБ, гледам си работата, имам чудесен екип, много твърдо стоим, правим каквото можем”, обясни министърът.

За оставката на правосъдния си колега той заяви: „Христо Иванов се бори за съдебната реформа от началото на мандата на правителството и може би трябваше да се направи повече за някакъв критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата му. Той иска наистина нещо, което голямата част от нашата нация иска”.

Междувременно премиерът Бойко Борисов подписа заповедите за освобождаване на двама заместник-министри на правосъдието, съобщиха от правителствената пресслужба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини