Борисов: Който нарушава стабилността, да си спомни, когато загубата на държавата беше 10 млрд. лв.

Почти не минава ден, в който в България на посещение да не са президенти, премиери, еврокомисари. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на София Тех Парк, предаде "Фокус". "В страната се случват неща, които цели поколения или са ги мечтали, или не са мислели, че ще се случат. Радвам се на приятелството, което имам с президента Плевнелиев, защото по всички тези теми сме седели и той с часове ми е разказвал за визията, която има в много от сферите, които вече са факт, вече са реалност", коментира премиерът.

Той посочи, че за всяко нещо е необходим един по един голям мечтател, един голям визионер и един прагматик, който да свърши работата. "Когато искахме този имот за около 100-150 млн. евра, той беше предназначен да се ограби, да го подарим и никой да не вземе нищо. Сега го предоставяме на Източна Европа, на младите, да съберем максимално много фирми, компании", посочи Бойко Борисов.

Той благодари на баварския премиер и на данъкоплатците в Германия, Франция, страните донори, които полагат огромни грижи и чрез ЕК и комисарите се вливат огромни пари в нашата икономика, за което ние връщаме с най-добрата охрана на Шенгенската граница.

"Всички държави трябва да го правят, за да има такава европейска солидарност и да не се вглеждаме всеки ден в кохезионните фондове", подчерта премиерът Борисов.
"Всеки, който нарушава стабилността, да си спомни времето, в което 10 млрд. лв. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави", призова още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини