38-годишен мъж на съд за незаконно получаване на пари по европроекти

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 38- годишен мъж за незаконно получаване на средства по европроекти.

Обвинението срещу Мартин К. е за това, че в периода от 25 февруари 2013г. до 13 януари 2014г. в град Борово и в Русе, като управител и представител на фирма, представил неверни сведения в документи, приложени към оферта за участие в обществена поръчка.

Предмет на поръчката било „Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи”, в това число носии, музикални инструменти и аудио- визуално оборудване, информираха от прокуратурата. Средствата за това били отпуснати в изпълнение на договор, сключен между Община Борово и ДФ „Земеделие”. За целта било отпуснато безвъзмездно финансиране по мярка от Програмата за развитие на селските райони.

В подадените декларации Марин К. представил неверни сведения, че оборота на дружеството от стоки, с подобен предмет на поръчката, за 2011г. са в размер на 87 500 лева, което било в съответствие с изискванията. Така спечелил обществената поръчка в размер на 52 140 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони