На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

38-годишен мъж на съд за незаконно получаване на пари по европроекти

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 38- годишен мъж за незаконно получаване на средства по европроекти.

Обвинението срещу Мартин К. е за това, че в периода от 25 февруари 2013г. до 13 януари 2014г. в град Борово и в Русе, като управител и представител на фирма, представил неверни сведения в документи, приложени към оферта за участие в обществена поръчка.

Предмет на поръчката било „Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи”, в това число носии, музикални инструменти и аудио- визуално оборудване, информираха от прокуратурата. Средствата за това били отпуснати в изпълнение на договор, сключен между Община Борово и ДФ „Земеделие”. За целта било отпуснато безвъзмездно финансиране по мярка от Програмата за развитие на селските райони.

В подадените декларации Марин К. представил неверни сведения, че оборота на дружеството от стоки, с подобен предмет на поръчката, за 2011г. са в размер на 87 500 лева, което било в съответствие с изискванията. Така спечелил обществената поръчка в размер на 52 140 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Русе.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.