Местан за предсрочни избори: Не им го пожелавам, но може и да стане

„Не им го пожелавам, но може и да се случи”. Така отговори в НС лидерът на ДПС Лютви Местан на въпрос дали трусовете в мнозинството могат да предизвикат предсрочен вот. И допълни, че изолаторите са се оказали изолирани, предаде БГНЕС. „Реформи няма и няма да има", каза Местан по повод последните събития разтърсили политиката. Председателят на ДПС заяви също, че депутатите на движението са подкрепили това, което смятат за редно при конституционните промени и не смятат, че са постъпили грешно. "Аз го казах и в зала тогава, че ние се оказахме универсалното решение на всички проблеми", допълни Местан. И добави, че не го интересува в каква коалиция ще управлява Борисов, стига тя да работи за доброто на държавата и гражданите и че „нямаме апетити за управление в 43-то НС, а за 44-то НС- разбира се, това е нещо нормално”. На въпрос на медия кой би бил най-подходящият правосъден министър, Местан отговори кратко: „Монтескьо”. На шега.

На Радан Кънев и на подобно мислене в българската политика, им е необходим враг, защото политиката им е политика на противостоенето, на самоцелната деструкция, каза още Местан, цитиран от Фокус.

По думите му, те трябва да имат пред себе си зло, с което да се борят, защото битката със злото осмисля съществуването им в политиката. „Добрият престава да губи идентичността си на добър, ако насреща си няма някое зло или някой лош, с който те са призвани като морален императив да се борят. Политиката е призвана да разрешава конфликти, а още по-умната е тази, която предотвратява конфликтите, а не ги поражда”, допълни Местан.

„Радан Кънев е в опозиция, странно. В ПГ на ДПС по повод на това странно раздвоение, което наблюдаваме при РБ, колегите ми се пошегуваха с предложение да се вземе решение на заседание на ПГ, партията ни да остане в опозицията. Предвид загрижеността ни за стабилността на кабинета в тази геополитическа обстановка, аз да бъда кооптиран за член на управляващата коалиция, за да не отслабне дори с един народен представител стабилността на управлението. Усетихте шегата, нали? Всичко бяхме видели в политиката, но подобна идиотия, парламентарната група в управлението с един бюлюк министри, които справедливо породиха тезата за преяждане с власт, на което и ДПС може да завиди, не бяхме наблюдавали в българската политика”, заяви Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини