Какво представлява български уестърн?

Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

Пловдивчанки се жалват в Страсбург, че нова жп линия минава през двора им

Жалба до Европейския съд по правата на човека в Страсбург и сигнал до Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ са подготвили две пловдивчанки, които се оплакаха пред Нова тв, че новата високоскоростна жп линия София-Истанбул минава през частния им двор.

Къщата на сестрите Смиляна и Антоанета се намира на улица „Сергей Румянцев“ в район „Западен“ и се намира точно където се пресичат жп линиите от София и Карлово преди Централна жп гара-Пловдив. Къщата им е строена в средата на миналия век и се намира на 2-3 метра от жп линията за София още от времето, когато тя стана двойна и електрифицирана.

Преди дни работници на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ нахлули с багер в имота на двете сестри и изкопали 2 шахти за оптичните кабели на новото високоскоростно трасе.

От общинската администрация на район „Западен“ твърдят, че новата ограда, която собственичките на имота издигнали, е незаконна, тъй като за нея нямало издадено строително разрешение, след като работници бутнали старата. „До мен подобен спорен казус не е стигал, а освен това община Пловдив няма отношение към изграждането на новата високоскоростна жп линия София – Истанбул. За извършване на отчуждителни процедури, ако такива са наложителни, отговаря НКЖИ“, коментира зам.-кметът на Пловдив по общинската собственост Димитър Кацарски.

Пловдивчани, чиито къщи са от северната и южната страна на новото жп трасе, сигнализират, че линиите се изграждат нависоко и при всеки проливен дъжд водата наводнява дворовете им заради големия наклон.

Жителите на кв. „Прослав“ пък скочиха срещу изграждането на пасарелка над жп линията вместо далеч по-удобен и евтин подлез и дори се жалваха лично на омбудсмана на България Мая Манолова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.