Двама мятат огнени топки по елхата на Бургас

Двама криминално проявени младежи са мятали огнени топки по 18 метровата елха на Бургас. Коледното дръвче на града е обгорено, но за щастие не е лумнало в пламъци, тъй като е изкуствено, съобщиха от общината.

Вандалите не се задоволили само с хвърляне на горящи "бомбички", а запалили хартия в контейнер за смет и започнали да го бутат към дървото. В това време били забелязани от минаващи в ранния час на площада бургазлии, които се обадилив полицията. Задържаните са Денис П. от София и Яни П. от Бургас, и двамата на 22 години. Яни се е опитал да избяга, но бързо бил заловен от ченгетата. Общината е съставила актове на пироманите за повреждане на имущество, в размер на 5000 лева всеки, образувано е и бързо полицейско производство.

Вандали са потрошили и три нови спирки на градския транспорт на територията на комплекс "Лазур". От полицията подозират, че е възможно автори на деянието да са същите двама задържани за 24 часа пиромани, тъй като Яни П. живее в този комплекс. В момента текат разпити за да се установи дали версията ще се окаже вярна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини