На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Плевнелиев: Европейските проекти модернизират и променят облика на България

Европейските средства модернизират и променят облика на България, а българите вече усещат конкретните резултати от реализираните проекти. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу, която е на посещение в България и взе участие в церемонията за откриването на „София Тех Парк“.

Президентът изказа благодарност на Европейската комисия за подкрепата при реализирането на проекта за изграждането на научно-технологичния парк, съобщиха от прессекретариатът на държавния глава.

Той обяви, че страната ни започва да работи по Националната програма за развитие „България 2030“, в която ще бъдат заложени дългосрочните цели за този период.

Президентът посочи, че в процеса на определяне на приоритетите за участие ще бъдат поканени всички институции, както и представители на различните групи на обществото, за да може програмата да получи широко обществено одобрение. По този начин в широк обществен дебат преди две години беше изработена и Националната програма за развитие „България 2020“, която се изпълнява вече от няколко правителства.

Държавният глава и еврокомисарят по регионално развитие определиха като много добри резултатите, постигнати от България в първия програмен период 2007-2014 г. при усвояването на средствата от ОП „Регионално развитие“ и ОП „Транспорт“. Като пример президентът Росен Плевнелиев посочи магистрала „Тракия“, която подобрява икономическата перспектива на цяла Южна България. По думите му, сега е важно да се работи за доизграждането на автомагистрала „Хемус“, тъй като Северна България все още изостава в развитието си.

Според комисаря по регионална политика Корина Крецу, много проекти за подобряване на свързаността в региона са реализирани през последните години и те са доказателство, че европейската кохезионна политика работи. По думите й, трябва да се засили ролята на Дунавската стратегия, тъй като тя дава много възможности за популяризиране на региона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.