Хакер изнудва студентки да му пращат голи снимки

След измама с парола във фейсбук шест момичета станали жертви за последните 2 дни

Маниакът прониквал и в пощите, за да краде лични данни

Две търновски студентки пропищяха от хакер, който ги изнудвал във фейсбук. Искал от тях да се снимат голи, за да ги остави на мира, разказаха вчера Магдалена Пеева и Моника Великова, четвъртокурснички във Великотърновския университет.

“Преди дни с мен се свърза приятелка, която е в Англия. Помоли ме да й услужа с моята парола, за да пусне някакви документи до майка си”, разказа 22-годишната Магдалена. Когато малко по-късно се опитала да влезе в профила си във фейсбук, се оказало, че паролата й е сменена.

“Разбрах, че от името на приятелката ми в Англия ми е писал непознат, който е получил достъп до всички мои данни в пощата, включително номера на банкови сметки, пинкодове и т.н”, добави Магдалена. Тя успяла да проникне в профила си и да попита хакера какво иска, маниакът отговорил: “Дай ми твои снимки по прашки и ще ти върна паролите”. И добавил да побърза, защото има да разбива профилите и на всичките й приятелки във фейсбук.

Почти същото се случило и с колежката й Моника и двете решили да се оплачат, защото за последните 2 дни на подобна атака били жертва поне още 6 студентки и ученички.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини