Германска доминация в световния биатлон

Красимир Анев с най-предно класиране от българите

Провал за Владимир Илиев

Германци доминираха във втория старт на Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия). При жените успехът на немската школа бе абсолютен в спринта на 7,5 км - три състезателки на почетната стълбичка. Най-бърза трасето измина Франциска Хилденберг - 20:04,01 мин., следвана от Марен Хамершмид с изоставане от 15,1 сек. И двете бяха безгрешни на рубежа. Трета завърши Мариам Геснер с един пропуск и пасив от 21 сек. От българките с най-предно класиране е Десислава Стоянова - 58-ма. Тя завърши на 1:53,8 от победителката.

Останалите наши са съответно Емилия Йорданова е 61-ва, а Стефани Попова е 98-а.
При мъжете на 10 км първото място бе за германеца Симон Щемп, който също бе перфектен в стрелбата, а трасето преодоля за 23:52,2 мин. Лидерът за световната ранглиста Мартен Фуркат (Франция) завърши втори. Той допусна една грешка и пасив от 9,9 сек.

Красимир Анев е с най-предно класиране от българите - 17-и. Той бе изряден на рубежа, но по-бавен по дистанцията (+47,7 сек). Преди нашия национал - 16-и е легендата Оле Ейнар Бьорндален. На втората стрелба 41-годишният норвежец допусна грешка, което му коства и изоставане.

Провал обаче претърпя другият ни ас и световен шампион по летен биатлон Владимир Илиев. Националът приключи едва 76-и от 108 стартирали, допусна 5 грешки на рубежа и изоставане от победителя на 2:28,0 мин. Другите българи са: Димитър Гержиков - 73-ти и Антон Синапов - 84-ти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт