МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания

Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Убиецът на красивата Стефка Маджарова осъден на 19 години лишаване от свобода

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Владимир Костадинов на 19 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Подсъдимият беше осъден да заплати на родителите на пострадалата сумата от общо 600 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Той беше признат за виновен в това, че на 12/13 юни 2013 г. в землището на с. Кадиево умишлено е умъртвил Стефка Маджарова от гр. Пловдив, като убийството е извършено предумишлено. Това съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от „Фокус“.

Преди три години в гр. Ивайловград, по време на лятна ученическа ваканция, подсъдимия Владимир Костадинов се е запознал с Стефка Маджарова. Стефка е била на гости у баба си в посочения град. По време на рождения й ден през август същата година, Стефка Маджарова е запознала Костадинов с нейните родители. Семейство Маджарови живеели в с. Йоаким Груево и се занимавали със селскостопански дейности. След няколко месеца Костадинов заявил на бащата на Стефка – Николай Маджаров, че търси работа и започнал да работи при него земеделска работа. В течение на времето Маджаров разбрал от дъщеря си Стефка, че Костадинов й създавал проблеми – не я оставял по-продължително време на мира, притеснявал я по телефона и по интернет, ходил е в училището в гр. Пловдив и там също я притеснявал. След месец май 2012 г. Костадинов не работил при Маджаров.

В началото на 2012 г. пострадалата Стефка Маджарова се е запознала по интернет със свидетеля Пенко Ламбрев от гр. Кричим. През юли 2012 г., по интернет, те си определили среща в района на Автогара „Юг” в гр. Пловдив. Двамата разговаряли до спирка на градския транспорт, когато към тях се приближил Костадинов, когото свидетелят разпознал по общи снимки с пострадалата, намиращи се в нейния фейсбук в интернет.

Костадинов започнал да се кара на пострадалата Стефка Маджарова, защото била със свид. Пенко Ламбрев. След като свидетелят и пострадалата се качили в автобус на градския транспорт, подсъдимият останал на спирката. При последващи срещи пострадалата Стефка Маджарова споделила със свид. Пенко Ламбрев, че Костадинов я притеснявал по телефона, изпращал й съобщения по мобилния телефон и постоянно я питал къде се намира, с кого е в момента и кога ще се прибира.

През май 2013 г. Костадинов посетил на полето Николай Маджаров и попитал дали може да го вземе на работа, тъй като нямал никакви средства. Свидетелят приел Костадинов, защото преди е работил при тях и се е справял с поетите задължения. През първата седмица на месец юни 2013 г. Костадинов казал на Николай Маджаров, че леката му кола е повредена и тогава свидетелят му дал да ползва своя лека кола „Опел Корса”.
На 12.06.2013 г. Костадинов и свидетелите Маджарови се прибрали от полето в жилището им в с. Йоаким Груево. Към 17 ч. 30 мин. на 12.06.2013 г. Николай Маджаров отишъл до близкия магазин да пазарува. Когато се прибирал видял Костадинов да разговаря със Стефка Маджарова и разговорът между двамата е протичал спокойно.

На 12.06.2013 г. Пенко Ламбрев се свързал по фейсбук с пострадалата Стефка Маджарова и двамата се разбрали да се видят същия ден. Около 20 ч. 30 мин. свидетелят Пенко Ламбрев, пристигнал пред дома на пострадалата. Отишли в гр. Кричим, а малко по-късно се отправили към воден обект „Изравнителя” на изхода на този град. Духал е вятър и е валял дъжд. Двамата разговаряли в купето на автомобила.

По това време Костадинов, с лекия автомобил на Николай Маджаров, ги проследил. По времето на пътуването на двата автомобила. Костадинов звънял на мобилния телефон на Стефка Маджарова и й изпращал съобщения. След като свид. Ламбрев спрял автомобила, към тях се приближил Костадинов с дървен прът в едната ръка. Свид. Ламбрев излязъл и попитал подсъдимия да не е дошъл да го убива. Той отговорил, че иска да говори със Стефка Маджарова и хвърлил дървения прът встрани. Пострадалата излязла навън и започнали да се карат, като той изразявал неодобрението си Стефка Маджарова да излиза с други хора и имал предвид Ламбрев. Подсъдимият говорел, че Стефка Маджарова е негова и винаги щяла да бъде негова и че само той я бил обичал, хванал за ръка Стефка и започнал да я дърпа да се прибират заедно. Костадинов поискал да поговори насаме с пострадалата и Ламбрев влезнал в купето на автомобила. След няколко минути пострадалата влязла в автомобила и седнала на предна дясна седалка и с автомобила се отправили към гр. Кричим.

Костадинов вървял пред лекия автомобил на Ламбрев. Автомобилът се допрял до краката на подсъдимия и той седнал на предния капак. След спирането на превозното средство Костадинов се отместил встрани и се насочил към оставения наблизо управляван от него автомобил, влезнал в купето и започнал да се движи на близко разстояние след първия автомобил. Свид. Ламбрев се обадил на негов приятел – Ангел Пеловски и го помолил да спре лекият автомобил на Костадинов когато двете превозни средства преминат покрай ресторант „Виктория” в гр. Кричим. Свид. Пеловски застанал на пътя на лекия автомобил, управляван от подсъдимия. Костадинов спрял лекия автомобил и бързо се отдалечил. През това време Костадинов продължавал да изпраща съобщения до мобилния телефон на Стефка Маджарова, като я упреквал, че тя се е движела с „диви селяни”, които имали само сексуални намерения към нея. Тя трябвало да помисли малко, защото е била жена, а не „курва”. Намекнал й, че той е човекът който я обичал и давал всичко за нея. Последното съобщение било, че търпението му се било изчерпало.
Към 22 ч. 30 мин. свид. Ламбрев е оставил Стефка Маджарова на отсрещния тротоар срещу нейната къща. Свидетелят не е забелязал никого на улицата.

По това време Костадинов се е намирал в близост и е изчаквал пострадалата Стефка Маджарова. Имал е изграден план за убийството на Стефка Маджарова, като инсценира самоубийството й чрез удавяне. Мястото, където е щял да постави тялото на жертвата е бил в канал с течаща вода от малка водноелектрическа централа в землището на с. Кадиево, обл. Пловдивска.

Костадинов успял да разговаря със Стефка Маджарова и под предлог да си изяснят техни взаимоотношения с лекия автомобил на бащата на Стефка Маджарова двамата се отправили към посочения отводнителен канал. Било е тъмно и към полунощ на 12/13 юни 2013 г. земната повърхност е била мокра от превалявания от дъжд. Подсъдимият спрял лекият автомобил на брега на отводнителния канал. В следващия момент нанесъл юмручни удари по главата, лицето, челото, теменно и по двете ръце на Стефка Маджарова. Ответните действия на пострадалата не са били достатъчни да прекратят действията на Костадинов, като на подсъдимия са били причинени: кръвонасядане на кожата на шията, три успоредни кръвонасядания в лявата странична половина на гръдния кош, кръвонасядане с драскотина на кожата по предната повърхност на гръдния кош и драскотини по коляното.

След получаване на зашеметяване на пострадалата, Костадинов е изнесъл тялото й навън, насочил се към плиткия бряг, навлязъл във водите на канала. Бързо поставил тялото на пострадалата с глава, потопена във водата. Ръцете са били встрани. Той изчакал в това положение, докато не са останали никакви признаци на живот у Стефка Маджарова.

След това спокойно излязъл от водата и с лекия автомобил на бащата на жертвата се е прибрал в с. Йоаким Груево, обл. Пловдивска. Измил автомобила отвън и в купето, за да не остават никакви следи от неговата дейност. Сменил е дрехите си. Легнал е да спи. На следващия ден Костадинов отишъл да работи на полето при бащата на пострадалата Стефка Маджарова.

Към 11.00 ч. на 13.06.2013 г. свид. Йордан Димитров от с. Йоаким Груево, обл. Пловдивска отишъл за риба до канала в близост до река Въча. Видял върху камъните в коритото с течаща вода тяло на човек, на жена, с лице във водата. Обадил се на полицията и на Спешна медицинска помощ.
Било е установено, че това е трупът на пострадалата Стефка Маджарова.
В обясненията си Костадинов е поддържал версията, че пострадалата Стефка Маджарова е била последно с него на 12/13 юни 2013 г. Двамата са били в близост до отводнителния канал, свързващ водноелектрическа централа с река Въча. Когато двамата вървели по единия бряг Стефка Маджарова се била подхлъзнала и паднала във водите на канала. Той се бил опитал да предприеме спасителни действия, но не успял.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.