Ивайло Калфин: Бих се учудил, ако реформаторите решат да излязат от управлението

"В правителството няма усещане за турболентност. Усещането го има в медиите и в парламента, доколкото предстои един от основните участници в коалицията да каже какво мисли за участието си". Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

"Бих се учудил, ако Реформаторският блок реши да излезе от управлението, защото там има много висок залог и доста министри, които са се заели със сериозни програми", заяви той.

Според Калфин в кабинета има висока степен на съгласие относно това какво трябва да се прави.

На въпрос възможно ли е премиерът да се ядоса и да се стигне до предсрочни избори“, той отговори, че сигурно е възможно, "но надали е добре, когато около границата ни бушуват всякакви неща, да се впуснем в поредните няколко месеца служебни правителства и избори посред зима".

Относно националния родителски протест за повече пари за майчинство и отглеждане на малки деца, министър Калфин подчерта, че е отворен за диалог по предлаганите мерки, защото всяка от тях има смисъл, но друг е въпросът дали има ресурс. 600 млн. лева биха стрували безплатните ясли и детски градини, уточни той и допълни, че е въпрос на цялостен бюджет – дали искаме средства от едно място да се пренасочат към друга сфера.

За 2015-та година социалното министерство е сред малкото, които не са поискали промяна в бюджета, без това да засяга социалната сигурност на хората, каза още Ивайло Калфин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини