Отрязаха „Реал“ за купата

И Административният трибунал по спорта в Испания отхвърли жалбата на „Реал“ (Мадрид) за неправомерно изваждане от турнира за Купата на краля.

„Белите“ получиха наказанието, защото пуснаха в игра Дмитрий Черишев при 3:1 в първия мач с „Кадис“ на 2 декември, въпреки че руснакът има санкция да не играе от миналия сезон, когато беше във „Виляреал“. В четвъртък „Реал“ загуби обжалването и в Апелативната комисия на футболната федерация. Така клубът изчерпа спортните институции в Испания и остана само възможност за оплакване в Спортния арбитражен съд в Лозана. До снощи от „Бернабеу“ не обявиха подобно действие, а време няма - теоретично реваншът с „Кадис“ трябва да е в сряда.

В Административния трибунал „белите“ загубиха с 0:6 гласа въпреки „интензивните и дълги“ дебати“, които продължиха два часа. „Виляреал“ показа, че миналия сезон е информиран за наказанието, както и Черишев като негов играч тогава. „Реал“ пледираше, че на „Бернабеу“ не е получен факс. Дори да е било така обаче, Черишев е бил информиран отдавна...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят