„Левски“ - „Литекс“ с публика

Мачът „Левски“ - „Литекс“ днес от „А“ група ще е на „Аспарухов“ и с публика. Както е традиция при сериозни случаи, Дисциплинарната комисия на БФС отложи решението за по-едро наказание за безредиците при 0:3 за купата в Ловеч в сряда.

Възможно е във вторник „Левски“ да бъде санкциониран за един-два мача без публика или евентуално с лишаване от домакинство. Наказанието ще бъде изтърпяно догодина в срещите с „Монтана“ и може би - „Пирин“.

Сега Дисциплинарната комисия отложи решението с цел събиране на още информация. Ще бъдат разглеждани и видеозаписи. Ще се преценява дали агитката на „Левски“ е била провокирана. Важен е полицейският доклад и дали ще бъдат приложени медицински свидетелства за пострадали служители на реда.

В края на двубоя в Ловеч „сини“ ултраси влязоха в схватка на трибуните с униформени. След мача фенове чупеха по стадиона, а наоколо полицаи налагаха наред, включително девойки, има и потрошени автомобили. Никой не потвърди слуховете за вътрешно разследване на действията на униформените.

Засега „Левски“ отнесе само солидните 8000 лв. глоби. За пиротехниката се стовариха 3000 лв., за хвърлените предмети - също 3000, а за увреждане на материална база - още 2000. „Герена“ ще плати нанесените щети по стадиона, за които ще бъде представена сметка от домакините - вероятно 4-цифрена сума в левове.

„Литекс“ е глобен 2000 лв. и получи последно предупреждение за лишаване от домакинство за навлизането на публика на терена след мача. Явно не е описан в доклад случаят, при който фен на „оранжевите“ бутна четвъртия съдия Цветан Кръстев.

А публиката на „Левски“ получи респектиращо признание от френското издание „Футболдирект“. Медията нареди „Аспарухов“ на девето място сред десетте най-негостоприемни стадиона в Европа. „Въпреки че има само с 29 200 места, феновете на „Левски“ са способни да направят така, че все едно има 60 хиляди“, гласи текстът.

Прикачен е клип със заглавие „Сектор „Б“ никога не се предава".
В класацията няма друга родна агитка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ