Цветан Цветанов: Днес България се нуждае от стабилно управление, ние ще го задържим

"43-ят парламент постига ясен политически консенсус, че е нужна съдебна реформа. Това, което се получи е избирането на главен съдебен инспектор", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Панорама" по БНТ.

"В началния проект не беше мислимо отпадането на тайното гласуване и избирането на 2/3 от парламента. Точно затова смятам, че всичко това е позиция, която ние като политици трябва да се съобразим. Ние се съобразяваме с всяко разумно кадрово предложение, за да може парламента да вземе правилно решение. Кой е добрият в съдебната система главният прокурор или председателя на ВКС. Ние не сме зависи от никого", категоричен е Цветанов.

"Внесли сме предложението на Съюза на съдиите, това означава ли, че сме в зависимост от тях. Парламентът е висшия орган в държавата и той взима най-тежките решения. Днес се разиграва политически сценарии, ГЕРБ не участва в политическото противопоставяне, каза Цветанов. Ние залагаме на прагматичността, за да имаме устойчиво законодателство, прието то всички политически сили", категоричен е той.

"Днес България се нуждае от стабилно управление, ние ще го задържим. Партия ГЕРБ е с протегната ръка към всички. Премиерът на Бавария дойде при нас, това е знак за доверие към България, допълни той. Влязох неподготвен в политиката. Смятах, че можеш сам да решаваш важни проблеми. Всеки има право на мнение в една правова държава", каза Цветанов.

"Най-много съм разговарял за съдебната реформа с Христо Иванов. Аз го попитах дали е доволен от мерките, ние го подкрепяхме. Когато гласувахме здравната и социална реформа ние давахме най-голямата тежест за приемането на тези закони. Аз се чудех да не би реформаторите да бламират своя министър. Смятам, че някой иска да саботира успешното правителство на Бойко Борисов. Уважавам всяко различно мнение, но нека уважаваме стабилността на управлението ни", завърши Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини