Син на съдийка е арестуван за източване на банкомати в София

Син на съдийка е бил арестуван за източване на банкови карти, пише „Телеграф”. 37-годишният Христо е бил изненадан половин час след полунощ в четвъртък по време на тараш на банкомат в центъра на София.

Полицаите получили сигнал, че човек със съмнително поведение се навърта около банкомат, монтиран в супермаркет на улица „Бузлуджа”.Изпратен на мястото екип установил, че там наистина има човек и той е 37-годишният Христо. Докато проверявали документите му, от крачола на панталона му изпаднали банкноти и две пластинки.

Полицаите го обискирали детайлно и намерили 13 бели пластики. След това проверили и жилището му, където открили още вещи в подкрепа на подозренията, че се занимава с източване на банкомати.

Когато банката, до чийто банкомат бил задържан апашът направила проверка, открила, че в същия ден от машината са направени 13 източвания на суми от сметки в други банки. Сега се уточнява дали това е работа на собствениците на сметките или на Христо.

Справка показва ,че той е криминално проявен, осъждан е два пъти за подобни престъпления. Едната от присъдите му е условна, след споразумение с прокуратурата. Тогава обаче е доказана връзката му с бандата на Боян Петракиев-Барона.

Месец по-късно човек, който много прилича на Христо е бил заснет от камери в опит да източи банкомат, намиращ се до блока на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини