Румяна Бъчварова: Управляващата коалиция ще се запази

Управляващата коалиция ще се запази. Това каза вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в предаването „Годината” по Дарик радио .

„Тези динамични събития по-скоро се отнасят до отношения вътре в нашия партньор, в една от партиите му, а не се отнасят за цялата коалиция. Убедена съм, че ще намерим изход от тази ситуация. Партиите от Реформаторския блок също”, посочи вицепремиерът Бъчварова.

Във връзка с исканото от Движение „България на гражданите” ново коалиционно споразумение, в което да има допълнителни гаранции за съдебната реформа, тя коментира: „Първо нека да видим как ще се уреди това вътре в Реформаторския блок, защото нашето коалиционно споразумение не е подписано от отделните партии, а от РБ като цяло. Нека да видим как ще се възприеме тази идея вътре във блока. Мисля, че няма проблем, защото основата на нашата коалиция всъщност е споразумението между РБ и ГЕРБ”.

Вицепремиерът Бъчварова не пожела да коментира гласуването на квотното разпределение на членовете от двете колегии на ВСС. „Тези въпроси трябва да ги отнесете към председателите на парламентарните групи. Моите правомощия се ограничават до правителството, изпълнителната власт и изпълнението на програмата. От там нататък, процесите в парламента са на друго ниво и аз не бих искала да се намесвам и да давам някакви оценки”, обясни Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини