Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Цанко Цанков преплува Бургаския залив

Опечалени осъдиха МБАЛ – Русе за починал роднина

Опечалени осъдиха МБАЛ – Русе да им плати по 2500 лв. обезщетение за починалия им роднина от лекарска небрежност. Районният съд уважи иска на М.М.М. и Е.Н.М. за претърпените болки и страдания, като отхвърлиха предявените по 25 000 лв. от сина и съпругата на 72-годишния М.Т.М. Те трябва да покрият по 869 лв. съдебни разноски и да обжалват решението пред окръжния съд.

Случаят е от 12 септември 2009 г., когато пенсионерът е приет в трето терапевтично отделение на болницата с диагноза „Ломбарна пневмония вдясно”. Дежурният лекар Г.Х. му назначава „комплексно лечение с широкоспектърен антибиотик“ и на другия ден му преляли кръв. След 2 дни пациентът починал. При аутопсията било потвърдено, че М.Т.М. е страдал от „крупознва пневмония“ и е хронично болен от половин година.

Близките му били потресени от неговата смърт, а синът му се възмутил, че в болницата се държали грубо и отказали да му вземат кръв в почивен ден. Оказало се, че от отделението по трансфузионна хематология отказали писмено да прелеят кръв на пациента, защото случаят не бил спешен. Пациентът не бил прехвърлен в интензивно отделение, защото бил стабилен.

„Необходимостта от кръвопреливане при него е била абсолютно спешна, независимо, че е приет с пневмония“, сочи комплексната съдебно-медицинска експертиза. Но дори и след процедурата, пак най-вероятно щяло да се стигне до летален изход заради болестите на пациента.

Магистратите са категорични, че от медицинския персонал са проявили бездействие и не са оказали нужната медицинска помощ на пациент в спешно състояние. Отказът да му прелеят кръв драстично е намалила шансовете да удължат живота му и да подобрят неговото състояние. Проявеното грубо отношение към роднините допълнително ги е натоварило психически и емоционално.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.