Гонят син от жилище след скандал за ток

Сметка за ток взриви до крайност отношенията между майка и син, които живеели заедно в квартал до Шумен. Преди ден районният съд в Шумен е постановил мъжът да не доближава, както жилището на родителката си, така и нея в продължение на 18 месеца. Това е максималният срок, предвиден от Закона за защита от домашно насилие, към него се добавят и 200 лв. глоба. Ако В.П. наруши разпоредбата, може да последва арест от полицията.

Битовият спор се разразил на 15 ноември, когато 52-годишната Т.П. поискала пари от сина, за да не им изключат тока, а той отговорил с неприличен жест, нахвърлил се да я скубе, започнал да я блъска в плочките на пода, налагал я с юмруци по главата, дори взел да я души. Заканвал се и с убийство. Подобни скандали имало и преди. Освен майката, на тях бил подложен и дядото, с когото живеели заедно.

При вземане на решението съдът се съобразил с интензивността на актове на домашно насилие, които се отличавали с особена жестокост. Младият мъж може да обжалва пред окръжен съд в Шумен, но това не спира изпълнението на заповедта за закрила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони