Работодателят на обвинения 20-годишен хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката срещу НАП Ситуацията се разви по изключително порочен начин, заяви адвокатът на Кристиян Бойков

Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

Мая Манолова: Няма да заема страна по въпроса с промените в конституцията

Конституционните промени са това, което можа да произведе това парламентарно мнозинство и аз не съм в ситуация да дават оценки. Това заяви пред Дарик омбудсманът Мая Манолова, коментирайки спорните промени в конституцията. Тя изтъкна, че няма да заеме страна по въпроса.

„Много се пазя от това да влизам в политически разговори. Ореолът, силата на институцията, която представлявам, избягва всякакво партийно дърдорене и политиканстване. Аз съм си изразила мнението за съдебната реформа още преди да стана омбудсман на България“, припомни Манолова и добави, че са нужни промени.

„Аз създадох неслучайно Конституционен съвет към институцията на омбудмсана. В него се включиха имена, които биха могли да ми дадат достатъчно добре подплатен съвет изхождайки от експертизата, с която разполагат“, коментира още тя и уточни, че в никакъв случай не си представя сезирането на КС като едно хаотично действие.

През следващите седмици Манолова смята да се заеме с най-уязвимите групи сред мигрантите у нас. Тя обясни, че визира най-вече жените и децата в тези групи. И добави, че до момента не е имала сигнали от бежанци за лошо отношение към тях, нищо че офисът й е ситуиран в „Малкия Бейрут“ близо до Женския пазар. Омбудсамнът добави, че всеки ден си общува с бежанци

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.