Мая Манолова: Няма да заема страна по въпроса с промените в конституцията

Конституционните промени са това, което можа да произведе това парламентарно мнозинство и аз не съм в ситуация да дават оценки. Това заяви пред Дарик омбудсманът Мая Манолова, коментирайки спорните промени в конституцията. Тя изтъкна, че няма да заеме страна по въпроса.

"Много се пазя от това да влизам в политически разговори. Ореолът, силата на институцията, която представлявам, избягва всякакво партийно дърдорене и политиканстване. Аз съм си изразила мнението за съдебната реформа още преди да стана омбудсман на България", припомни Манолова и добави, че са нужни промени.

"Аз създадох неслучайно Конституционен съвет към институцията на омбудмсана. В него се включиха имена, които биха могли да ми дадат достатъчно добре подплатен съвет изхождайки от експертизата, с която разполагат", коментира още тя и уточни, че в никакъв случай не си представя сезирането на КС като едно хаотично действие.

През следващите седмици Манолова смята да се заеме с най-уязвимите групи сред мигрантите у нас. Тя обясни, че визира най-вече жените и децата в тези групи. И добави, че до момента не е имала сигнали от бежанци за лошо отношение към тях, нищо че офисът й е ситуиран в "Малкия Бейрут" близо до Женския пазар. Омбудсамнът добави, че всеки ден си общува с бежанци

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини