Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Цветан Цветанов: Коалицията ще остане и ще има стабилно правителство

„Смятам, че коалицията ще остане и ще имаме стабилно правителство“. Това коментира в „Годината“ на Дарик Цветан Цветанов от ГЕРБ.

По думите му с направеното през 2015 г. България се е върнала в единствения възможен път – европейския. „Имаме много по-добра перспектива от края на 2013 и средата на 2014 г. Страната ни прие разумен бюджет за 2016 г. Постигнахме консенсус по важни теми. Освен това не увеличаваме дефицита, а той се намалява. По данни на МФ към края на септември имаме над 2 млрд. лв. повече приходи спрямо 2014″, добави Цветанов.

Той беше категоричен, че е независим при дебатите за съдебната реформа, въпреки делата срещу него:

„Ако сте проследили началото и влизането ми в политиката, винаги съм бил последователен. Нищо няма да промени целите ми и начина ми на изразяване на мнение“.

Цветанов коментира и обвиненията за сближаване с партии, които открито са заявявали позиции срещу ГЕРБ:

„ГЕРБ успя да мине и през период на опозиция, имаше политическа криза, нестабилност през 2014 г. Страната изпускаше ясния си път и това, което направихме, беше да запазим хладнокръвие и да не влизаме в риториката, наблюдаванеа у някои политици последните дни“.

Според него на агресията не трябва да се отговаря с агресия. „Деконструктивно е за нашите деца. Какво мога да доведа в политиката, ако задоволя моето лично его?“.

Цветанов обясни, че решаване на конфликта в Близкия изток е решението на проблема с бежанците, както и съоръжения, които да спират трафикантите и екстремистите.

„Когато има сигурност, даваш пълната гаранция за свободата. Дори някой път да ни бъдат ограничени правата, сме длъжни да гарантираме да няма жертви“, добави той.

За реформата в МВР той коментира:

„По този начин, както беше представена реформата при полицаите – с внезапно ограничаване на тези компенсации за служители, смятам, че не беше правилно. Разбира се, в диалог могат да се решат нещата. Призивът ми тогава беше, че комуникацията е нарушена, но това нещо беше много подобрено, аварийно, последните седмици“.

Електронното гласуване ще бъде подкрепено от ГЕРБ:

„Смятам, че е нереалистично да се гласува електронно на президентските избори. Трябва да има пълна гаранция, че няма да има пробив в системата. Така че „Да“ за електронното гласуване, но при спазване на пълните гаранции, че няма да има пробив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.