Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 юни 2019

Терористична заплаха вдигна на крак полицията в Брюксел, българският посланик предупреди колегите си да отбягват центъра на града

Разширяваме двойно ГКПП „Калотина” (обзор) Новите инвеститори гледат за колко време тировете стигат до границата

Доставят ново кухненско оборудване на патронажа в Елена

Общо 21 години затвор за извършители на грабеж с убийство на таксиджия в Николаево Апелативният съд във Велико Търново увеличи присъдата на единия от извършителите

Партиите пак не се разбраха за субсидиите (обзор) Социалистите обявиха, че нямат пари и дълга им ще бъде удържан от следващи траншове

Откриха тялото на 16-годишното момче, което изчезна във водите на река Дунав

Финансово стимулиране за новородено дете скара съветниците в Попово

Създават дежурен център по катастрофите До 20 дни стават ясни правилата за работа на поредната структура за безопасност на пътя

Велико Търново даде старт на национална дискусия за 140-годишнината на българска дипломация

Облагане при проектиране на нов завод

БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК

Чешките синдикати: Автомобили на „Шкода“ ще се произвеждат или в България, или в Турция

Тръмп: Евентуална война с Иран няма да продължи дълго

Лиляна Павлова откри обновените пътища през проходите „Пампорово“ и „Превала“

Смолян ще има завършен обходен път догодина, увери регионалният министър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството откри официално рехабилитираните пътни отсечки Пампорово- Смолян и Смолян- Стойките. Обновени са общо 18 км от двете направления, които включват проходите „Пампорово“ и „Превала“. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Участъците са част от Лот 27, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. с 23 млн.лв. По проекта се рехабилитира и пътят между Рудозем и Смилян. По време на официалната церемония министър Павлова отбеляза, че работата по Лот 27 се е превърнал в сага, от която са страдали всички в продължение на пет години, заради провала на първата фирма изпълнител.

„Пет години мъка, но сега се справихме само за 5 месеца, затова благодаря много за усилията на строителя, който успя да възстанови справедливостта и за кратко време се справи с ремонта на общо 26 км пътища, включващи двата тежки прохода, и пътната отсечка, свързваща Рудозем и Смилян, които са изключително важни за хората от региона и развитието на туризма“, заяви министър Павлова. Тя подчерта, че българското правителство е спасило 23 млн.лв. безвъзмездно европейско финансиране по линия на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. буквално в последния момент.

„Никои не вярваше, ще се справим с проекта. Получих много парламентарни запитвания от опозицията, които не ни вярваха и смятаха, че няма да успеем, че ще загубим проекта, но ние се справихме само за 4 месеца“, каза още регионалният министър.

По отношение на третия участък от лот-а министър Павлова информира, че са асфалтирани и готови 6 км от осемкилометровото трасе, но са възникнали три големи свлачища, чието укрепване предстои със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.„Важното е, че проектът в целостта си е изпълнен, че не загубихме европейското финансиране и имаме основно ремонтирани пътища“, каза още Павлова.

Тя подчерта, че приоритет за Смолянска област остава довършването на рехабилитацията на главния път Асеновград- Чепеларе. По думите й в момента текат довършителни дейности, но като цяло проектът е завършен. Остава да се положи износващ слой асфалт и маркировка. Министър Павлова припомни, че заради тежката зима е имало множество аварии, свлачища и срутища по цялото направление, което е наложило допълнителни дейности и средства за разчистване и укрепване. Вече е напълно завършено укрепването на опасното срутище при Юговското ханче, както и трите свлачища между Асеновград и село Наречен. Министърът информира, че са осигурени средства за основен ремонт на трите тунела по направлението, който ще се извърши догодина.

При жителите на Смолян министър Лиляна Павлова заяви, че МРРБ ще подкрепи Община Смолян за довършването на обходния път на града, който се строи от 80-те години на миналия век, но е замразен вече 30 години. Поемаме ангажимент, ако община Смолян се справи с проектирането и останалите процедури да осигурим финансиране. Условието обаче всички строителни процедури да приключат до декември 2016 г., за да може да се ползват безвъзмездни европейски средства.

„Топката е в ръцете на общината, а ние ще съдействаме“, увери министър Павлова. Тя се ангажира и с пълно съдействие на областния управител при изграждането на граничния пункт Рудозем- Ксанти.

Министър Лиляна Павлова пожела на всички жители и гости на Смолян безаварийно пътуване по обновените пътища и успешен туристически сезон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.