На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Fibank върна 775 млн. лв. от ликвидната подкрепа

Съгласно публикуваната информация по-рано днес от Министерство на финансите на Република България – Fibank (Първа инвестиционна банка) вече погаси 775 милиона лева, в това число 25 млн. лв. лихви, от получената през юни 2014 г. ликвидна подкрепа от 1.2 млрд. лв.

Това съобщиха от пресцентъра на Fibank (Първа инвестиционна банка).

Оставащата част от 450 млн. лв. е дължима до края на май 2016 г., съгласно Плана, одобрен от Европейската комисия.

Припомняме, че още през 2014 г., съгласно одобрения план, Fibank пое ангажимент пред Европейската комисия (ЕК) за усъвършенстване на своето корпоративно управление и управлението на риска.

През юни 2015 г. беше избран нов независим член на Надзорния съвет на Fibank в лицето на г-н Юрки Коскело, който е работил повече от 20 години в Международната финансова корпорация (IFC) към Световната банка. Неговото назначение цели постигане на повече независимост и на прозрачност в съответствие с утвърдените международни практики на Европейската комисия и IFC.

В края на месец ноември тази година банката представи пред обществеността и своята нова организационна структура, която отговаря на всички изисквания на Европейската комисия и отразява препоръките на дългогодишния партньор на банката в лицето на Международната финансова корпорация (IFC) към Световната банка.

Fibank (Първа инвестиционна банка) е третата след УниКредит Булбанк и Банка ДСК по големина на активи банка в България и е на трето място по депозити от физически лица и домакинства. Банката е на второ място по отпуснати кредити на бизнеса в България след УниКредит Булбанк.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.