Изнудвачът в нета взема нови жертви, продължава да иска голи снимки

Нови млади жени станаха жертви на интернет-измамника, който под фалшива самоличност събира паролите за електронните им пощи и ги изнудва срещу голи снимки да им ги върне. Това сподели студентката във ВТУ Магдалена Пеева, която първа сигнализира заедно с Моника Великова за новата измама в нета. Броят на измамените жени расте лавинообразно, започват да растат и желаещите да пускат жалби в различни полицейски управления в страната.

„От 9 декември досега са „изгорели” поне 11 мои приятелки, въпреки че разпространяваме из социалната мрежа информация и статии за злоупотребата, сподели днес Маги. Вчера тя пусна жалба в Районното управление на полицията във Велико Търново. Полицейският служител я е разпитал подробно за случая и е в постоянна връзка с нея. Магдалена още няма достъп до ФБ-профила си, който се ползва злонамерено от анонимния интернет- измамник. „Колекционерът” на женски профили продължава пъклено да пише от тях към други девойки и да иска бартер: даване на новите пароли срещу голи снимки на девойките „по прашки”.

„Всички мъже които влязат в контакт с него-мои приятели или колеги, той ги блокира, обяснява Магдалена. Вчера сливенчанката Пламена, също ФБ-приятелка на Магдалена, няколко часа била в шок. Девойката работи в Сливен и завършва задочно „Национална сигурност” в НВУ във Велико Търново. Тя е подведена по същата схема и минути по-късно тя не може да си влезе в профила си във ФБ, който вече ползва злосторника. Изнудвачът попада в съобщенията й на нейна разсъблечена снимка, която е пратила на гаджето си.

Той й поставя ултиматум да се наснима отново и да му пусне голи снимки, иначе ще качи тази.

„Задържах го в чата максимално, за да се опитам да си оправя пощата и оттам Фейсбук, да спра достъпа му до тях. Аз и няколко приятели докладвахме профила ми до Фейсбук, споделя Пламена. „В един момент видях разголената ми снимка на стената, и се ужасих! Оказа се че само аз я виждам и приятелите ми са без достъп да я виждат.

„Имаш 10 минути да ми пратиш снимките иначе я пускам!, отсича измамникът. В този момент като по чудо от управлението на ФБ деактивират профила на Пламена и пъкленият план на изнудвача пропада. Пламена успява чрез няколко стъпки да си върне достъпа до своя профил и открива в съобщенията, че злосторникът е взел по същата схема паролите на още 6 нейни приятелки. Само 2 от девойките не са му дали пароли, едната не помнила своята, другата не отговорила изобщо.

„Държа профила си деактивиран, в понеделник пускам жалба до РУП –Сливен, принтирала съм чат-сесията с него, засякла съм и един от IP-адресите, които ползва, споделя още Пламена. Една от версиите за самоличността на изнудвача са, че може би е малолетен и разиграва както младите жени, така и полицията. Възможно е да е извратен маниак. Полицаи не отхвърлят и невероятната версия злосторникът да жена, която събира снимки за порносайтове или е в канал за проституция, коментира Магдалена. Тъй като социалната мрежа Фейсбук има сериозни защити от генератори и кодове, злосторникът е избрал по-лесния вариант да взема паролите на най-разпространената българска електронна поща с милиони потребители, с която се правят регистрации във ФБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони