Утре - слънчево и тихо време

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в низините и затворените котловини видимостта ще бъде намалена. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но ще се понижава още. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 7° и 12°. В София – около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са 7° - 9°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е между 9° и 12°.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части – до силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.

В понеделник ще има разкъсана облачност, предимно средна и висока. Сутринта ще духа до умерен северозападен вятър, след обяд чувствително ще отслабне. Температурите ще са без съществена промяна, минималните предимно между минус 3° и 2°, а максималните между 6° и 11°.

Във вторник ще е почти тихо и сутринта в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, на места ще се задържат през по-голямата част от деня и дневните температури ще остават по-ниски.

В сряда от северозапад-север ще прониква по-студен въздух. Ще преобладава облачно време, но вероятността за валежи е малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето