Ангелкова: Между 5 и 7% е очакваният ръст на туристите през предстоящия зимен сезон

Очакванията за предстоящия зимен туристически сезон са доста добри и аз съм оптимистично настроена. Имайки предвид и ранните записвания за предстоящите празници и заявените полети към нашите летища, имаме основание да смятаме, че със сигурност ще имаме ръст на туристите между 5 и 7%. Това каза пред "Фокус" министърът на туризма Николина Ангелкова, във връзка с предстоящото откриване на ски-сезона в Банско.

„Миналата година през зимния сезон посрещнахме 1 200 000 туристи, което донесе близо милиард лева в българската икономика от туризъм. Надявам се тази година сезонът да бъде още по-успешен”, посочи министър Ангелкова. По думите ѝ, само за ски-курорта Банско прогнозируемият ръст е около 5- 10%.

„Миналата година в Банско са посрещнати около 130 000 туристи само около празниците и януари месец, така че се надявам на един много добър сезон”, коментира още министър Ангелкова. По думите ѝ, заявките за полети показват, че се очаква значителен ръст на международните туристи.

„Само от Великобритания имаме увеличение на полетите 3 пъти. От 24 полета миналата година на „Летище София” на 64 през тази година. Има увеличение на полетите и до Пловдив. Увеличение има на полетите от Русия, Украйна и Германия. Всичко това ни дава основание да смятаме, че ще имаме ръст на чуждестранните туристи през този зимен сезон”, категорична бе министър Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес